Hoppa till sidans innehåll

Info ang Västgötaläger


Om lägerdeltagande & lägerpolicy

Utöver spel och träning i HK Lidköping, har spelare även möjlighet att deltaga i läger/matcher arrangerade utav Västergötlands Handbollförbund.

Under vårvintern 2007 beslöt förbundet att utöka antal träffar i lägerstegen från 8 till ca 15 träffar. Detta under en fyraårsperiod. Anledningen till utökningen är bl.a  att distriktet "halkat efter" övriga distrikt i Sverige.

De första Västgötalägren är sk. "breddläger", där i stort sett alla som vill vara med, får deltaga. Sedan minskar man grupperna till att det vid de sista lägren tas det ut en trupp på knappt 20 personer.

Kostnaden varierar från  325:- till ca. 900:-, och hela avgiften betalas utav deltagaren själv, förutom vid rikslägren, där står HK Lidköping för hela avgiften.

OBS! Glöm inte att lämna återbud i god tid till Västergötland om Ni inte har möjlighet att närvara.

Innan  lägret betalar spelaren in avgiften till HK Lidköpings konto: 5661 - 6014.  Uppge namn, ålder och lägerdatum. HK Lidköping betalar sen in avgiften till förbundet. Om inte avgiften är betald i förskott uteblir spelaren från lägret.

Om man är duktig och blir uttagen, kan man vissa år vara med på 4 - 5 läger. Det är lägerverksamhet fr.o.m augusti t.o.m juni.

 

Vad krävs för att få vara med?

Till de första lägren är det viktigaste att man är intresserad av handboll, och har viljan att lära sig. Detta är naturligtvis viktigt under alla läger, men destå längre man kommer i lägerstegen, är även skickligheten av sitt handbollspel viktigt. Det är ett måste att man är lyhörd på vad ledarna säger och att man "tar åt sig" t.ex. nya spelsystem, att man är beredd på att man inte alltid får vara tillsammans sin kompis från klubblaget under de övningar som är under lägret, utan att man får vara med spelare från andra föreningar under övningspassen.

Under lägren är det Västgötaledare som bestämmer, men man representerar HK Lidköping, och det är viktigt att man uppträder på ett korrekt sätt mot VHF:s ledare.

Att man är lyhörd och anpassar sig till nya spelsystem är viktigt, det finns många spelare som är duktiga i sitt klubblag, men sen har svårt att anpassa sig till spel tillsammans med andra spelare. Ett steg till detta, kan vara, att man redan under träningspassen inom HK Lidköping är tillsammans med andra spelare inom laget än de man brukar vara tillsammans med.

Det är VHF-ledarna för de olika lägren som bestämmer vilka som får vara med, och de skall ha en kontinuerlig kontakt med ledarna inom västgötaklubbarna, så att de håller sig ajour med spelarnas utveckling.

Det är en förmån att få vara med och träna och träffa nya kompisar från andra städer och föreningar, och det gäller att man hela tiden gör sitt bästa. Att få vara med på ett Västgötaläger kan vara första steget till att ca. 6 - 7  år senare få vara med på ett landslagsläger, så ta chansen! Vi har många exempel inom HK Lidköping, där spelare som har varit med i distriktslag kommit ända till Svenskt mästerskap och landslagsspel. Glöm nu inte att under lägren, liksom under "ordinarie handbollsäsong inom HKL" ha skoj, har man inte roligt med sitt handbollspelande är det sällan det blir bra. Lycka till!

Uppdaterad: 15 SEP 2016 09:49 Skribent: Arne Rönnqvist

Postadress:
HK Lidköping - Handboll
Hallgatan 1
53152 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0510795485
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer!

SPARBA~1

 

AC732A3673AE5BE695FAD785387072CF

Bravida logotyp

synnergrensresor_logo

Logo - Fyrkantens Ventilation

Dina

 

index

weblogga1

 PwC logo

cityherrodam

Lidköping Energi

Västgöta Transport

T Johanssons Åkeri