Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Bildandet av HK Lidköping

Handbollklubben Lidköping såg dagens ljus den 19 maj 2010. I Lidköping hade det under dryga 50 år funnits tre olika handbollsföreningar; HK Linne, Lidköpings HK, samt Kållandsö HK (tidigare Kållandsö GoIF). Lidköpings HK var en herrförening, medans de två övriga föreningar endast hade damer i träning och match. Under ett flertal gånger hade en diskussion förts om en sammanslagning av föreningarna, och då oftast om en sammanslagning mellan HK Linne och Kållandsö HK, men samtalen hade inte givit något sådant resultat. 1995 var det mycket nära, men det föll samman i sista minuten. Under vintern 2010 startade man åter ett försök till sammanslagning, och denna gång gällde sammanslagningen för alla tre handbollsföreningarna. Nu var i stort sett alla inblandade positiva till ett sammangående. På respektive förenings möten var det ett endast ett fåtal medlemmar som var negativa till att bilda en enda handbollsklubb i Lidköping, utan det var klart, nu skulle en enda stor förening bildas. På det första gemensamma årsmötet beslöt man att kalla klubben för Handbollklubben Lidköping och speldräkten bestämdes till svarta tröjor och svarta byxor.

Till föreningens första ordförande valdes Pernilla Bjerkesjö, vice ordförande Claes Almgren, sekreterare blev Marie Hult. Torbjörn Svensson valdes till ekonomiansvarig, Elisabeth Berling blev vald till försäljningsansvarig, och Jan Westin invaldes som arrangemangsansvarig. Arne Ögren blev vald till utbildningsansvarig. Hanna Jonsson var ungdomsansvarig. Arne Rönnqvist och Carita Johansson var anställda på föreningens kansli.

På seniorsidan startade man höstens seriespel med två stycken herrlag och tre stycken damlag. Ungdomssidan hade dryga 20st lag till seriestart.

Herrarna spelade i div 3 och 5, och damerna spelade med ett lag i div 2, och två lag i division 3. Redan den första säsongen kunde damerna ståta med serieseger i div 2, och u-damlaget blev klara för uppflyttning till div 2. Herrarna hamnade i mitten av sin serietabell. Tränare för damerna var Glenn Rytterfjell, och herrarna tränades av Andreas Nieroth.

Ca 850 var medlemsantalet.

Postadress:
HK Lidköping - Handboll
Hallgatan 1
53152 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0510795485
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer!

SPARBA~1

 

AC732A3673AE5BE695FAD785387072CF

Bravida logotyp

synnergrensresor_logo

Logo - Fyrkantens Ventilation

Dina

 

index

weblogga1

 PwC logo

cityherrodam

Lidköping Energi

Västgöta Transport

T Johanssons Åkeri